torstai 31. heinäkuuta 2008

Hyvät aurinkolasit pyöräilyyn

On jäänyt kirjoittamatta piilari- ja aurinkolasi-asiasta. Tässä siis jatkoa.

Kävin kuukausi sitten Specsaversillä Vantaalla katsomassa Adidaksen laseja. Hintaa oli suolaiset 140€, ja kun ei edes löytynyt hyvin nenällä istuvia, jätin ottamatta.

Viikko sen jälkeen kävin Haniassa Kreetalla ostamassa samanmerkkisiä, ja valikoima oli siellä vähän laajempi. Löytyi sopivat ja päätin ne ottaa. Kysyin hintaa, joka oli kympin! Lienevät pirakamaa, mutta yllätys on siinä, että laatu on osoittautunut aivan aidon veroiseksi. Paljonko Addu/myyjä siis ottaa katetta, jos samanlaiset voidaan tehdä & myydä kympillä?

Erittäin hyvät lasit kaiken kaikkiaan. Erityisesti pidän siitä, että linssiosa nousee aika korkealle ja kehysreuna on kiinni kulmakarvoissa - ei siis tule valoa ja heijastukia ylhäältä.

4 kommenttia:

Konkeli kirjoitti...

Eikös piraattilaseissa yleisin ongelma ole sen uv-suojan puute joko kokonaan tai osittain? Asianhan kai voi tarkistaa viemällä lasit optikolle.

Esko kirjoitti...

Joo täytyisi tehdä tämä uv-suojan kotitesti: kahdet aurinkolasit 90 asteen kulmassa.

Ainakin nämä "Adidas"-linssit ovat huomattavasti parempilaatuiset kuin aiemmin käyttämäni halpis-aurinkolasit: ei pimennä, mutta estää häikäisyn. Myös kontrasti on erittäin hyvä.

Anonyymi kirjoitti...

Ei kai tuolla mainitulla testillä ole mitään tekemistä UV-suojan kanssa. Sillähän testataan linssien polarisoivuutta. (Ja pyöräilyyn soveltuvat linssit eivät ole polarisoivia.)

Esko kirjoitti...

anonyymi on tosiaan aivan oikeassa!