sunnuntai 3. elokuuta 2008

Kone käy huonosti jos sitä ei huolla

Kävin perjantaina urheiluhierojalla, kun alaselkä on ollut jumissa ja jalat muutenkin kipeät. Puhuimme harjoittelustani, joka hänen mukaansa vaikuttaa olevan ihan reilassa. Yksi vika siinä kuitenkin on: huolto puuttuu.

Ajamalla polkupyörää olen tähän asti kehittynyt jatkuvasti paremmaksi. Nyt on kuitenkin tapahtunut käänne. Pyöräilykuntoni on laskenut aina kesäkuun Vätternrundanista saakka. Lenkille lähtiessä menee 20-30 kilometriä ennen kuin pääsen vauhtiin.

Olen tällä viikolla venytellyt vartin verran joka ilta Joona Laukan ohjeiden mukaan. Pakarat ovat notkistuneet ja alaselän kipukin hellittänyt. Kannattaa katsoa myös Juoksija-lehden juttu.

Harjoitteluni muuten perustuu Pyöräilijän käsikirja -nimiseen näppärään oppaaseen. Siitä löytyy tällainenkin, tilanteeseen sopiva lause: "Jos kuntosi heikkenee, vaikka ajat enemmän, se johtuu lähes varmasti siitä, että ajat enemmän."
Opusta saa tällä hetkellä kahdeksalla eurolla Prisman alelaarista. Kannattaa käydä penkomassa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mistäs Prismasta moinen kirja löytyy? Tuntuu olevan painos aika vähissä.

Esko kirjoitti...

Vantaan Tikkurilasta löytyi. Polkaisen tästä juuri Jumboon kauppamatkalle. Vilkaisen sieltä ja pistän viestin jos on tarjolla.