torstai 7. elokuuta 2008

Vanhakin koira voi oppia uutta

Tänä aamuna tein työmatkaa rauhallisesti vanhalla Crescent-retkipyörällä. Syksyn ensi koleus oli kuulastanut ilman, joten vedin käsivarsien suojiksi irtohihat, vaikka jalkoihin riitti vielä sortsit.

Länsisalmentie johtaa Kehä 3:lta idyllisen Västersundomin alueen läpi kohti Sipoota. Siinä Västersundomin koulun jälkeen on lyhyt mutta jyrkkä mäki, joka on omiaan innostamaan pyöräilemään vauhdikkaasti. Jos jatkaa suoraan, vauhti nousee kevyesti 65:een.

Työmatkallani käännyn mäen juurella vasemmalle kohti Sotungintietä. Risteyksessä huomasin muutaman sadan metrin päässä edessäni traktorin katoavan moottoritien sillan ali. Sehän piti tietysti ottaa kiinni.

Kun saavutin tämän vanhemmanpuoleisen työkoneen, ensimmäinen ajatus oli se, että ohi täytyy mennä. Siinä sitten olisi hyvä tavoite ajaa kovaa seuraavat kilometrit, ettei traktori saavuttaisi. Päätinpä kuitenkin tyytyä sen peesiin ja vajaan kolmenkympin vauhtiin. Sepä olikin mukava ratkaisu - oli suorastaan leppoisa tunnelma ajella siinä ikään kuin letkassa, sen sijaan että olisin ajanut pakkotahtista kisaa hampaat irvessä.

Töihin päästyäni tunsin olevani onnellinen siitä, että sain nauttia aamusta pyörän selässä.

Ei kommentteja: