keskiviikko 28. tammikuuta 2009

EuroVelo ja meikäläinen pyörämatkailu

Sain postia Lancashirestä, Luoteis-Englannista.
Richard Weston kyselee Europarlamentin puolesta näkemyksiä eri maiden pyörämatkailusta ja sen kehityksestä. Huomasinpa, että minulla on mielipiteitä, vaan ei tietoa esimerkiksi seuraavista:
Onko pyörämatkailu Suomessa kasvamassa vai vähenemässä? Entä arkinen vapaa-ajan pyöräily?

Kysely liittyy EuroVelo-verkoston kehittämiseen ja minulle se osui koska vastaan HePon ECF-yhteyksistä.

5 kommenttia:

Martti Tulenheimo kirjoitti...

Heli Saari Ellare Oy:stä osaisi varmasti vastata tähän matkailukysymykseen. Kuuntelin hänen esitelmäänsä taannoin Pyöräilypolitiikka-seminaarissa Tieteiden talolla.

Samassa tilaisuudessa puhunut TKK:n liikennetekniikan professori Timo Ernvall osannee auttaa jälkimmäisessä kysymyksessä. Kerro ihmeessä, kun kuulet vastaukset!

Esko Lius kirjoitti...

Kiitos linkeistä, täytyypä ottaa yhteyttä ja palata asiaan.

Antti Poikola kirjoitti...

Ajattelin pyöräilla takaisin Brysselistä Velo-city konferenssista ja jo heti alkoi tuskastuminen Euroveloon. Ainakaan puolen tunnin googlailulla hitaalla yhteydellä en ole löytänyt mitää selkeää karttaa ja listaa kaupungeista, joiden läpi se menisi. On vain se pieni tihrustuskartta, joka löytyy wikipediasta ja sitten paperiversio, jonka voisi tilata jostain... hmph.

-Jogi

Esko Lius kirjoitti...

Jogi, kuulostaa tosi nastalta tuo pyöräilysuunnitelma!

Nettipalvelut eivät tosiaan ole vielä kovin korkealla tasolle Keski-Euroopan yhdistyksillä. Suosittelen, että ostat Brysselistä sen painetun EuroVelo-kartan, ks. www.galli-verlag.de

Karttoja ei saa Suomesta. Yritin tilata niitä tänne HePolle isomman nipun, mutta ei vaan kuulu. Täytyykin taas kysellä missä viipyy.

En tiedä onko HePosta lähdössä ketään konferenssiin, siitä kannattaa kysyä Peteltä. Itselläni menisi palkattomaksi vapaaksi.

Jos tapaat ECF:n väkeä, kerro terveisiä Fabian Küsterille, saattaa muistaakin uuden suomalaisen yhteyshenkilön.

Nimetön kirjoitti...

Tuosta kartasta kannattaisi poistaa ne Skandinavian ja Britannian väliset lauttayhteydet jotka on lopetettu. Ainoa jäljellä oleva taitaa olla Esbjerg<>Harwich, ja sekin on tosi kallis.