tiistai 2. kesäkuuta 2009

Varo railoja!

Pyöräilykausi on päässyt hyvään vauhtiin. Kilometrit karttuvat, mutta kevyen liikenteen väyliä vältellen. Syynä tähän on, että rakennusvirasto on villiintynyt tekemään tietöitä pyöräilijät unohtaen.

Esimerkiksi Pukinmäessä Rälssintiellä tien poikki on kaivettu oja, joka on sitten peitetty sepelimurskeella. Ajoradan osalta tähän päälle on tehty tilapäinen asfaltti, mutta pyörätiellä se puuttuu. Murskeen pinta on viitisen senttiä asfaltin reunoja alempana. Seuraus on, että terävät kynnykset pakottavat kapearenkaisella pyörällä ajavan pysähtymään ja taluttamaan fillarinsa.

Samankaltaisia teräviä kynnyksiä on Suutarilassa Kehä3:n eteläpuolella. Yksi kaivanto on erityisen huomaamaton, eikä sitä ole edes merkitty millään tavoin. Onneksi olin hoksottimet hereillä ja ehdin jarruttaa.

Ei taida ihan vielä olla HILA - Pyöräilijöiden palautekanava kaupunkisuunnitteluvirastolle valmis? Kun se saadaan käyttöön, pitää kaupungin virkaorganisaatiossa olla systeemit, joilla palautteet menevät jakeluun ja vaikuttavat toimintaan.

Ei kommentteja: