keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Yhdelle asfaltti, toiselle kivikko

4th-day_9545Old National Road myötäilee Kreetan pohjoista rantaa Iraklionista lännen Kastelli-Kissamokseen asti. Se on hyväpintainen ja aika helppo ajaa, mitä nyt isommissa keskuksissa kuten Plataniaksessa voi joutua sovittamaan menoaan.

Heräsin aamulla puoli seitsemältä, mutta en saanut itseäni liikkeelle tavoittelemaani aikaan. Laskin kuitenkin, että saatan ehtiä Kissamokseen ja takaisin ennen kuin lähdemme kohti Rethymnonin kaupunkia. Olimme sopineet viettävämme päivän siellä englantilaistuttaviemme kanssa.

Alun 15 km Kolymbariin sujui kohtalaista vauhtia, vaikka länsituuli puhalsikin päin naamaa. Geranin kohdalla vanhan ukon kävelyttämät koirat pillastuivat kuin eivät ennen olisi fillaria nähneet. Toinen sai päähänsä lähteä takaa-ajoon, ja kyllähän rupesi kampi kiertymään.

Kolymbarista länteen kohti Kissamosta tie erkanee rannikolta ja nousee kiemurrellen kukkuloiden lomaan. Kun tie alkoi pienen ja hivuttavan nousunsa, vauhti tippui. Lopulta piti tehdä päätös kääntyä takaisin ennen tavoittelemaani Kissamosta.

Takaisin oli taas helppo viilettää, kun osuus oli alamäkivoittoista ja myötätuuli saatteli. Mainio neljänkympin lenkki oli taas aloittanut päivän. Usko pyöräilyn helppouteen palasi ja päätin lähteä torstaina uudemman kerran kunnon mäkitreeneihin kohti Omalosta.

4th-day_5868Tällä etapilla otin vain yhden kuvan. Edessä näkyy tietä, jolle sain hyvät vauhdit parin serpentiinimutkan ryydittämältä alamäeltä. Toinen kuva on Rethymnonin kaupungista, jonka rannassa maastopyöräilijä ei tarvinnut tasaiseksi lanattua polkua.

Ei kommentteja: