perjantai 3. heinäkuuta 2009

Toka kerta on eri juttu

6th-day_9168Kuinka eri asia onkaan tehdä jotakin toista kertaa! Ekaluokkalaisen kouluunmeno, ensisuudelma, autolla ajo... kaikki ne muuttuvat kun tulee vastaan toinen kerta.

Perjantai oli reissumme viimeinen kokonainen päivä eikä meillä ollut mitään suunniteltua ohjelmaa. Herättyäni päätin lähteä nousemaan pätkän matkaa jo kerran testattuja Omalokseen johtavan tien mäkiä. Menisin sen verran kuin hyvältä tuntuisi ja kääntyisin takaisin kun ei enää huvittaisi. Kiirettä ei ollut mihinkään.

6th-day_9170Ajelin rauhallisesti, ja matka sujui helposti. Välillä oli vähän pilviäkin, mikä teki reissusta suorastaan mukavaa. Eipä aikaakaan, kun huomasin jo olevani varsin korkealla ja siis lähellä Omalosta.

Nousu Omalokselle ei enää toisella kerralla tuntunut kummoiseltakaan jutulta. Arvelin ajelleeni löysästi, kun ehdin touhuta valokuvauksenkin kanssa, mutta silti olin perillä parikymmentä minuuttia nopeammin kuin ensi kerralla.

Myös alas laskeutuminen oli edellistä kertaa vauhdikkaampi – tosin siinä säilyi miltei sama jännitys kuin ensi kerralla. Tähän suuntaan fillari on huomattavasti nopeampi kulkupeli kuin bussi tai turistien vuokra-autot. Ehkä innostuin vähän liikaakin, ja täytyy lausua varoituksen sana: kapealla tiellä on paikka paikoin yllättäviä pysähdyksiä autojen yrittäessä sivuuttaa toisiaan. Kovassa vauhdissa, reilussa alamäessä ja karkealla päällysteellä ei pyörä pysähdy ihan siihen kohtaan, jossa jarrutus alkaa. Onneksi jäi vielä metrin verran varaa ennen pickupin takalautaa.

Kovavauhtiset laskut täristävät melko lailla, kun päällyste on ajoittain todella karkeaa. Paikat pysyivät kuitenkin kiinni hampaissa ja aurinkolasitkin päässä. Matkamittarin anturi sen sijaan irtosi eikä löytynyt vaikka pysähdyin sitä etsimään.

Omaloksen nousu toiseen kertaan oli sekä hauskaa että opettavaista. Ymmärrän nyt vähän enemmän itseäni pyöräilijänä ja myös sitä kuinka paljon auttaa reitin tunteminen ennakkoon.

heading-Omalos_9179-1500px
Tässä omakuvassa lähtöpaikka Platanias näkyy melko tarkkaan alahuulen kohdalla.

Ei kommentteja: