maanantai 5. syyskuuta 2011

Mitä nämä pyöräilijät oikein luulevat olevansa?


Tour de Helsinki oli kiva koitos. Se sujui jokseenkin juuri kuten suunnitelmissa olikin: ensin yritystä sinnitellä pääjoukossa, sitten Vihdintien tienoilla mukaan 4h-porukkaan, ja lopulta Palmenin kaupalla irti ja maaliin ajassa 3:53. Lisätäänpä tähän Sanna Karjalaisen ottama maaliintulokuva, jonka juuri löysin netistä.

Iso muutos muutamassa vuodessa: enää ei tarvitse erityisesti valmentautua tai valmistautua tällaiseen ajoon, eikä ajon aikana tarvitse miettiä minkä verran on kilometrejä jäljellä.

Tour de Helsingissä pyöräilijä saattoi tuntea itsensä kuninkaaksi, jota varten tiet on rakennettu. (Eli siis tasaveroiseksi autojen kanssa.)

Toisin oli lauantaina, jolloin poljimme lapseni kanssa Velodromille hakemaan ilmoittautumiskuorta. Oulunkylän kirkossa oli päättymässä julkkishäät, ja pyörätielle alamäkeen oli parkkeerattu kaksi Hummeria ja yksi limo. Kun sitten piti taiteilla näiden ja ympärillä palloilevien häävieraiden välistä, soitin kelloa, että osaavat varoa. Yksi vieras marmatti tuohtuneena "Mitä nämä pyöräilijät oikein luulevat olevansa!"

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kenen moukan häät siellä oli? Voisi olla ihan aiheellista pistää nimi jakeluun :)Toisaalta olisi voinut soittaa poliisitkin paikalle.