lauantai 10. joulukuuta 2011

Espoossa lipsuu

Kuinka kummassa Espoo ei saa pidettyä kevyen liikenteen pääväyliä kulkukelpoisina kuin ajoittain? Perjantaina menin töihin tavallista myöhemmin, eikä kymmeneen mennessä ollut ainakaan Turuntien tai Espoontien pyöräteille tehty mitään. Helsingin puolella pystyi kyllä ajamaan, mutta Espooseen tultaessa piti monessa kohtaa mennä ajoradalle tai kaltevalle nurmipientareelle, kun nappularengas ei riittänyt peilijäisessä alamäessä. Helpommissakin kohdissa tuli luisteltua niin, että kaatumiset oli lähellä.

Sama ero oli havaittavissa viime talvena, kun tein työmatkaa Tapanilan kupeesta Mankkaalle: kunnalla on väliä.

Kysyessäni asiaa luottamushenkilöltä sain vastaukseksi, että resurssit eivät riitä. Ajoradat on kuitenkin aurattu ja suolattu jo ensiliukkaista lähtien, ja myöhemmin talvella auroja kiertelee myös kevyen liikenteen väylillä. On helppo sanoa, ettei raha riitä. Kyse on kuitenkin arvovalinnasta: siitä mihin raha halutaan laittaa. Laskemalla hoitoluokitusta joillakin katuosuuksilla voidaan sitä nostaa joillakin kevyen liikenteen väylillä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Virheellinen rengasvalintasi oli tietenkin Espoon vika. Aikamoista riskinottoa lähteä ajelemaan ilman nastarenkaita, mutta jos et päädy sairaslomalle niin ainakin saat jännitystä elämään.

Esko kirjoitti...

Hih, ilman muuta, niinhän minä sanoinkin. Taidanpa lähettää laskun heille. Lunta luvattiin, joten 2,25 tuumaa leveä nappularengas oli se turvallisempi valinta säätiedotuksen perusteella.