sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Taipumaton on paras

Samalla kun tuli tehtyä kaupat edellisessä postauksessa mainitusta Marinista, ostin itselleni uudet pyöräilykengät.

Koska ulkona räimi räntää, testasin Sidi Genius 6.6 -kenkiä puolisen tuntia sisällä rullien päällä: lautajäykkä hiilikuitupohja, jalkaani sopiva lesti ja ja mukava pintamateriaali. Kantaosan leveyttäkin pystyy säätämään.

Että voikin pyöräilypopo tuntua hyvältä polkiessa! Eiköhän näillä mene parikymmentä tuhatta kilometriä kuten edellisillä, ennen kuin alkaa olla hinku vaihtaa.

Vaikka et olisikaan maantiennielijä, vaan nauttisit enemmän retkestä Kuusijärven kahvioon, kannattaa jättää lenkkarit eteiseen ja laittaa jalkaan nimenomaan pyöräilyyn tarkoitetut kengät. Jäykempi pohja tukee jalkaa, niin että isojen lihasten voima välittyy tehokkaammin polkimelle, eikä nilkan alue rasitu niin paljoa.

Ensimmäiset pyöräilykenkäni olivat kolmenkympin all-around-kengät Budget Sportin ale-laarista kuusi vuotta sitten. Niissä on kiinnitys maastoklossille, mutta klossin jäädessä syvälle pohjan reunakuvioinnin sisälle ne sopivat myös kävelyyn. Toimivat mainiosti myös tavallisten polkimien kanssa. Nämäkin ovat parempi ratkaisu kuin lenkkarit tai tennarit, joten pikkurahallakin saa merkittävän parannuksen aikaiseksi.

Ei kommentteja: