keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Giro d'Espoo rennolla otteella

Odotettavissa: Tiukkaa taistoa kärjessä heti vapaan vauhdin alusta lähtien. Keskittynyttä polkemisen rytmiä keskinopeusryhmissä. Nautintoa lämpimästä alkukesän päivästä ja taukopaikkojen antimista. 

Sunnuntain Giro d'Espooseen on osallistumassa yli 1500 polkijaa. Se on huikea määrä tapahtumalle, joka ajetaan nyt ensimmäistä kertaa. Kyllä pyöräily todellakin on kokemassa uutta tulemistaan Suomessa!

Kärki suorittaa matkan varmastikin alle kolmessa tunnissa. Oma kuntoni ei ehkä siihen riitä, vaan pitää ajaa fiilistellen ja kroppaa kuulostellen. Näin sen on ehkä parasta mennäkin – kisat ovat kärsimistä ja kuntoajot nauttimista varten.

Ajaminen satojen pyöräilijöiden tiiviissä joukossa on kutkuttava kokemus ja komea näky. Varsinkin ensimmäiseen kuntoajoonsa osallistuville on kyllä syytä muistuttaa, että huomio pitää kiinnittää käsimerkkeihin, edessä ajavien toimintaan ja tiehen. Alkukilometrien hidastetöyssyt ja ahtaat mutkat tulevat monelle edessä ajavan selkää tuijottavalle "puun takaa", mikä tuottaa isossa ryhmässä taatusti yllätyksiä.

Varaudu siihen, että isossa joukossa tulee sähläystä. Älä menetä huumoriasi, vaikka joutuisit pysähtymään risteyksessä tai jonottamaan välipalaa taukopaikalla.

Reitti on sikäli helppo, ettei sille osu pahoja ylämäkiä. Bembölentiellä Jorvin sairaalan jälkeen on töppyrä, jossa täytyy kinnata kymmenprosenttista nousua muutaman sadan metrin verran. Se voi kyllä tuntua sadan kilometrin kovavauhtisen ajon jälkeen hapokkaalta rykäisyltä.

On liian myöhäistä treenata sunnuntaita varten. Yhtään ylimääräistä harjoitusta ei enää kannata tehdä. (tätä ohjetta voit käyttää vaikka Tour de Helsinkiä varten)

Pikemminkin nyt on aika ottaa rauhallisesti ja purkaa tarmo varusteiden tarkistamiseen. Onhan ketju hyvässä kunnossa? Eikä renkaissa ole kivensiruja, jotka saattaisivat puhkaista sisäkumin juuri sunnuntaina?

Ei kommentteja: