perjantai 8. kesäkuuta 2012

1005 ilmoittautuu Hakametsän hallilla

Sunnuntaina on taas klassikkoajon aika. Viime vuonna Pirkan pyöräily ajettiin liki kolmenkymmenen asteen helteessä. Nyt odotettavissa on vain viisitoista astetta sekä näillä näkymin sadetta ja ukkoskuuroja.

Autoon pakkaan kaksi fillaria. Jos on kuivaa, valitsen kisakone-Cervélon. Jos sataa, otan alle Bianchin, jonka pyöreään satulaputkeen saa kiinni lokasuojan ja satulalaukun.

217 kilometrin kuntoajoon 34 km/h vakionopeusryhmässä ei juuri muuten tarvitse varautua, mutta kastuminen voi tuottaa kramppeja ja saada kädet puutumaan niin, että sormissa ei riitä voimaa vaihteen vaihtamiseen.

Vaihdoin äsken uuden stemmin Bianchiin. Ohjaustanko on nyt kaksi senttiä alempana ja sentin lähempänä. Oletan ratkaisun olevan oikein toimiva lyhyissä parin tunnin ajoissa, mutta tällaiseen kuusituntiseen koitokseen ... Virhe on tietysti siinä, että en ole testannut ajoasentoa, joten ehkä pitää sittenkin sietää takapyörästä selkään lentävä vesi ja ottaa Cervélo...

Kisanumeroni on 1005. Nähdään sunnuntaiaamuna kello 7! Meitä on paikalla peräti 2300!

Oli valaisevaa kaivaa esille viimevuotisista kokemuksista kirjoittamani Pirkan jälkilöylyt. Olen näköjään ollut silloin valmisteluissa paljon huolellisempi. Tänä keväänä ei ole edes tullut ajettua satasta pidempää lenkkiä.


Pirkan pyöräilyä ei tarvitse pitää tiukkailmeisten maantiekiitäjien yksinoikeutena. Teekkarijoukkue Team Montana ajaa 43 kilometrin perhelenkin vähän erikoisemmalla fillarilla.

Ei kommentteja: