sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Pyöräilijät valtasivat moottoriradan: Leijona-GP

Kyllä kannatti pinnistellä loppuun saakka tänään Ahveniston radalla, jossa ajettiin maantie- ja mastercupiin kuuluva Leijona-GP. Saavutuksena plakkariin kova treeni ja kolme cup-pistettä.

Ahvenisto on jyrkkämäkinen moottorirata, jossa myös pyöräillään. Päivän kisassa 2,7 kilometrin baana piti kiertää viisitoista kertaa. Tällaiselle raskaamman sarjan ketjunpyörittäjälle ne olivat varsin vaativia.
 

Waltteri Lepistön meno näyttää aika tavalla kevyemmältä kuin minun.

Onnistunut kisa Ahvenistossa vaatii radan tuntemista. Jos puskee tiukat ylämäet sykkeet tapissa ja jatkaa polkemista myös alamäet, jää palautuminen vajaaksi ja seurauksena on sippaaminen. Alamäissä pitää siis löytää peesihyöty tai antaa jaloille muuten taukoa.

Rata on myös aika tekninen, niin että vauhdikkaan alamäen ässämutkat, jyrkän ylämäen kaarros sekä muutamat muut kohdat on osattava ajaa oikein, niin että vauhdin ja tehon suhde on optimaalinen. Ensi kerralla osaan ottaa pitkän ylämäen fiksummin, tai ainakin itselleni sopivammalla tavalla ulkokaarteesta.

Omassa sarjassani olin yllättäen muiden keskeyttämisten avustamana viides, millä nostin kesän cup-pistetilini yhdestä neljään. 


Pieni huilitauko mäen päälle päättyneen kisan jälkeen.

Ahvenistossa saa ajella pyörällä tai vaikka rullaluistella joka arki-ilta klo 18:n jälkeen. Sen jälkeen on nimittäin moottoriajoneuvolla ajo siellä kielletty.

Jos kiinnostaa kisata Ahvenistossa, osallistu KOH-I-NOOR-ajoihin. Niihin pääsee mukaan myös ilman kisalisenssiä. Seuraavat ajot ovat to 26.7. ja to 9.8.

Ei kommentteja: