perjantai 20. heinäkuuta 2012

Vuelta Vantaa on osa Pääkaupunkiseudun Gran Touria

Sunnuntaina poljetaan Vuelta Vantaa -kuntotapahtuma. Pääsarjalaiset ajavat 97 km, kuntosarjalaiset 49 km ja perhesarjassa 27 km. Lähtöpaikkana on Vantaankosken koulu, ja reitti kiertää Palojoen ja Hyrylän kautta Seutulaan ja takaisin Vantaankoskelle. Hyvällä kelillä tämä on aika helppo reitti – ainoastaan Palojoentiellä on vähän haastavampi mäki.

Vuelta Vantaa on tuorein paikallisista kuntoajoista. Tätä ennen pääkaupunkiseudulla oli jo vastineet kahdelle muulle tunnetulle gran tourille: Tour de Helsinki ja Giro d'Espoo.

Aika moni maantiekuski osallistuu kaikkiin näihin tapahtumiin. Siitäpä tulikin idea järjestää Pääkaupunkiseudun Gran Tour. Sen yksinkertainen idea on, että lasketaan kaikkien kolmen kuntoajon suoritusajat yhteen, ja nopein voittakoon.

Giro'd Espoon ja Vuelta Vantaan järjestäjät ovat jo luvanneet antaa jonkin pienen palkinnon tähän kisaan. Ainakin siis miesten ja naisten ykköselle on luvassa kunnian lisäksi jotain konkreettistakin hyvää.

Väsäsin Googlen lomaketyökalulla PKS Grand Tour 2012 -tulostaulukon. Koska Giro d'Espoon kilpasarjassa sattui olemaan 75 ajajaa, rajasin taulukon niin, että miesten puolella listan muodostavat 75 kilpasarjalaista + 75 kuntoilijaa, ja naisten puolella 75 kuntoilijaa. Miesten listat on yhdistetty niin, että vain aika ratkaisee, ei sarja.

Taulukkoon voi lisätä omat tiedot, vaikka olisi näiden sijojen ulkopuolellakin. Jos haluat poistaa omat tietosi, sekin käy päinsä.

Vuelta Vantaaseen voi ilmoittautua paikan päällä vielä sunnuntaiaamuna klo 8–10. Ajo alkaa klo 11.

Kuva on HePon lenkiltä Piispankyläntien ja Riipiläntien risteyksestä. Vuelta Vantaan reitti menee vastakkaiseen suuntaan. Piispankyläntien alussa on jonkin verran kuoppia ja railoja, joten siinä tulee olla tarkkana.

Ei kommentteja: