lauantai 8. syyskuuta 2012

Kuraa, kuviointia ja asennemuutosta

Fillarin tuunaus loppusyksyn työmatkoja varten pääsi vauhtiin. Alla pyörivät nyt pistosuojatut Schwalbe Marathon -renkaat, kun löysin sellaiset 25-millisinä Bike-Componentsista. Leveämmät eivät olisi mahtuneet takahaarukkaan.

Ero entiseen on selvä. Pyörä ei liiku likimainkaan niin kevyesti kuin vielä torstaina, jolloin alla oli 23-milliset sliksit ja kevyemmät kiekot. Marathoneilla pitäisi kuitenkin pärjätä paremmin lasinsirujen ja hiekoitussepelin sekä lehtikelin ja lumiloskan kanssa.

Bianchi sai myös lokarit. Alaputkessa on pieni maastopyöriin tarkoitettu kumilenkein kiinnitetty suoja, joka estää jalkoja pahemmilta kastumisilta. Takana on satulaputkeen kiinnitetty pikalokari.

Kävin tänä aamuna kokeilemassa rengastuksen käyttökelpoisuutta cyclocross-porukkalenkillä Viikissä. Rhubarb oli suunnitellut neljän kilometrin mittaisen reitin, jota hän mainosti helpoksi. Sen perusteella ajattelin, että ehkä tuo menee maantiefillarillakin.

Kovapohjaiset hiekkatiet ja polut olivat tälle fillarille ominta alustaa, mutta metsäisemmillä osuuksilla savipohja, jyrkät mäet ja metsätöistä jäänyt hake panivat renkaat sutimaan ja kuskin työntöhommiin. Kaipa joku taidokkaampi olisi pärjännyt tälläkin rengastuksella, mutta en minä.

Toisaalta oli kiva kerrankin ottaa pyöräily rennosti ulkoiluna. Jätin cx:n yhteen kierrokseen ja jäin rupattelemaan paikalle omalla juoksulenkillään osuneen Merjan kanssa. Puhe kääntyi mm. juuri tänään ajettavaan paralympialaisten tandem-maantieajo. Merjalla on siitäkin kokemusta: Ateenassa hän oli kuudes.

Huomenna tuunataan Bianchia lisää. Tänä syksynä ei jää Bianchin huomaaminen kiinni ainakaan valojen puutteesta.


Raparperi puutarhassa eli Rhubarb Herttoniemen palstojen luona.

Ei kommentteja: