sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Silta – kahta pistettä yhdistävä välitila vai paikka itsessään?

Stadissa puuhataan uutta, pitkää siltaa ratikoille, pyöräilijöille ja jalankulkijoille keskustan ja tulevan Kruunuvuoren rannan asuinalueen välille.

Loppukilpailuun valitut siltaehdotukset löytyvät Hesarin sivuilta. Nähdessäni ne laitoin tuomariston puheenjohtaja Pekka Saurin Facebook-seinälle aiheesta kommentin: toivottavasti muistavat voittajaa valitessaan, ettei keli ole aina aurinkoinen.

Sateella ja räntää räiskiessä reilu kilometri meren sillalla ei houkuttele ketään fillarin selkään – ellei siltaa ole varta vasten suunniteltu ulkona liikkujia ajatellen.

Teppo Mosiolla on tänä aamuna hyvä artikkeli aiheesta: Helsinki ei tarvitse uutta Ikuisen vastatuulen siltaa. Toivottavasti tuomaristo lukee sen ajatuksella.

Yhtään täydellistä ratkaisua ei kärkikaartissa ole. Toiminnallisesti paras on Debet Semper Plus Esse Virium In Vectores Quam In Onere. Se on kylläkin susiruma, aivan kuin nimensäkin.

Hesarin äänestyksessä annoin ääneni ehdotukselle Occursus. Sen alatasanne suojaa sateelta ja tarjoaa pysähdys- ja oleilupaikan. Ehkäpä sitä voi kehittää suojaamalla alatasannetta tuulilta ja myöntämällä sinne vaikka kioskiluvan.
Ei kommentteja: