lauantai 2. helmikuuta 2013

Toivo jotain – nyt se saattaa myös toteutua


Jos voisit heilauttaa taikasauvaa, mitä uutta ja yhteisöllistä toivoisit pyöräily-skeneen? Miten toivoisit suomalaisen firman tukevan pyöräilyä?

Nyt siis haetaan jotain, mikä tekisi fillaroinnista fiksumpaa, olipa sitten kyse työmatkoista kaupungissa tai kuntolenkistä maanteillä.
Jaa ideasi tuunattavaksi. Ties vaikka se voisi toteutua. 

Demos Helsinki on kutsunut minut mukaan ideointitapahtumaan, joka voi koitua pyöräilyn hyväksi. Nyt olisi saumaa rohkeille ajatuksille.

5 kommenttia:

Bike Commuter kirjoitti...

Tällainen kampanja on Tanskassa:
http://www.vcta.dk/forside.aspx

Nettisivut on tosin tanskaksi, mutta kouluruotsilla sitä pystyy lukemaan:)

Eli firmat osallistuu tohon, kaipa tollainen samanlainen oli Suomessakin.
Siihen osallistutaan tiiminä, ja firma sponsoroi jonkun pyöräilyrepun tms.

Sitten on näitä maantiepyöräkisoihin osallistuvia pyöräjoukkueita, firmassa joku porukka alkaa treenata.

Esko Lius kirjoitti...

Kiitos linkistä. Eli kai ymmärsin oikein, että tuo on kilometrikisaa vastaava kampanja työmatkalaisille?

Siitä tuli mieleen HePon järjestämä työmatkapyöräilijän aamiainen. Voisiko näitä ja pop-up-ravintoloiden ideaa jotenkin kehittää edelleen?

Johannes kirjoitti...

Toivoisin, että sana "kevytliikenne" poistetaan käytöstä. Se on ilmeisesti käytössä vain Suomessa. Seura on, että pyöräily ei huomata omana liikennemuotona, vaan rinnastaan kävelyyn. Monta liikennesuunnitteluongelmaa voi piilottaa tämän sanan alle (esim. suojatiesäännöt, tyhjiöön liittyviä pyöräteitä jne.). Myös ns. Kuopio Mallissa (kaupunkisuunnitteluun liittyvä ajatusmalli) käsitellään vain kävely, joukkoliikenne ja autoilu. Pyöräily otetaan huomion tässä mallissa vain kävelyn lisäkkeenä.

Esko Lius kirjoitti...

Johannes, täyttä asiaa! Käsite "kevyt liikenne" niputtaa yhteen kaiken sen liikenteen, joka on autoilijalle "se toinen" kuten sosiologit ilmiötä kutsuvat.

Anonyymi kirjoitti...

Jotain, mikä saa työmatkapyöräilijät kokemaan, että heidän polkupyöräilyään arvostetaan. Arvostetaan siksi, että siten kaupunki pysyy puhtaampana, rauhallisempana ja turvallisempana. Ja terveellisempänä.

Työmatkapyöräilijän aamupala on hyvä idea, kuten olisi myös jokin mobiili pyörähuolto jonka voisi vaikka kutsua johonkin työpaikalle, kouluun tai vastaavaan. Tai sitten vaikka peruskoululaisten pyöränkorjauspaja. Oikeastaan mitä vaan pyöräilyyn liittyvää toimintaa.