sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Kuukausista julmin pitää pyöräilijän sisätiloissa

Maaliskuu on kuukausista julmin – ainakin maantiepyöräilijälle. Aurinko paistaa, mutta pakkanen, jää ja lumi rajoittaa harrastamisen sisätiloihin.


Eilen kävin GoExpossa Messukeskuksessa. Suurin anti oli krossikisa, jonka juniorien intoa oli hauska katsella. Kisan järjesti Suomen ensimmäinen kansainvälisten mittojen BMX-rata eli Helsingin Pyöräkrossiparkki. Rata viimeistellään lumien sulettua, ja se aukeaa yleisölle toukokuussa.

Myös penkkiurheilijan pyöräilykausi käynnistyi tällä viikolla, kun Eurosportin kautta on tarjolla Tirreno–Adriatico Italiasta ja Pariisi–Nizza Ranskasta. Ensimmäinen kevään varsinaisista superklassikoista eli Milano – San Remo ajetaan ensi viikonloppuna.


Jäiset pyörätiet ja pakkanen pitävät maantiefillarin tiukasti sisällä, avorullien päällä. Saisikohan rulliin enemmän vastusta laittamalla vetohihnan molemmille puolille? Ajatuksena on, että tulisi kunnollinen treeni muutenkin kuin korkeilla kadensseilla.

2 kommenttia:

Anna Ronkainen kirjoitti...

Ei se hihna vastukseen mitään vaikuta, vaihda huonommin rullaavat renkaat tai hanki rullille tarkoitettu magneettivastusyksikkö...

Esko Lius kirjoitti...

Renkailla on tosiaan merkitystä. Kuvioidut jyrisevät älyttömästi, joten ne ovat out. Rengaspaineen lasku vaikutti jonkin verran. Saakohan tähän malliin vastusyksikköä? Ei löytynyt ihan helposti vastausta.