torstai 1. toukokuuta 2014

Eläintarhan ajot Bianchi-cupin tyyliin


CCH järjesti kisat ja hyvät kisat järjestikin. Kävin tiistaina katselemassa Eläintarhan maastokisaa, joka kuuluu Bianchi-cupin sarjaan.

Aurinkoinen sää ja kuiva maasto oli houkutellut paikalle peräti 70 kilpailijaa: kaikkea kymmenen ja viidenkymmenen ikävuoden väliltä, niin elite-kuskeja kuin harrastaja-luokan lisenssittömiä pyöräilijöitäkin.


Minulle sopi oikein hyvin pysytellä piilossa kameran takana. En olisi pärjännyt siinä joukossa enkä sellaisella baanalla. Heti, kun poistutaan suoralta päällystetyltä pyörätieltä, haistan ongelmia puutteellisen ajotaitoni kanssa. Kyllähän se ajan kanssa menisi, mutta kun kisassa juuri se aika on kriittinen tekijä...


Oikeanpuoleisessa kuvassa yleisen luokan voittoon polkenut Sasu Halme (Medilaser). Ne, jotka pärjäsivät, näyttivät ajavan hankalatkin paikat varsin suoraviivaisesti. Oliko sitten kyse vain näistä tämän radan paikoista vai onko se yleisempikin strategia, siitä voisi joku maastopuolta osaavampi heittää kommentin.

Tulokset Fillari-lehden uutisissa.

2 kommenttia:

Laika kirjoitti...

Suorin linja on usein paras. Maastoajossa pitää ajatella kolmiulotteisesti. Esteiden ylittäminen on monesti paljon nopeampaa kuin niiden kiertäminen.

Esko Lius kirjoitti...

Hyvin pelkistetty ero maantien ja maaston välillä!