sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Chris ja Lotta, kaksi huippupyöräilijää Pariisissa tänään

Illalla Pariisissa Champs Elyseéllä Chris Froome pukee päälleen keltaisen paidan Le Tourin kokonaiskilpailun voittajan merkiksi. Toissa vuonna samalla korokkeella hän kuittasi doping-epäilyt:  "This is one yellow jersey that will stand the test of time". Sillä hän tietysti viittasi Lance Amstrongin röyhkeään systeemin hyväksikäyttöön ja douppauksen peittelyyn.

Käsittämätöntä on ollut pyöräkisan yleisön käytön Froomea kohtaan. Reitin varrella seisovat buuaavat, sylkevät ja heittävät virtsaa päälle. Ehkä tietty insinöörimäisyys ja Sky-tallin kliininen ylivoima vähän hälventää yleisön kaipaamaa sankarimyyttiä, mutta onhan kyseessä silti ehdottomasti tämän hetken paras maantiepyöräilijä.

Tänä vuonna Le Tour teki yhteistyötä Gopron kanssa. Varsin monella pyöräilijällä oli kamerat, ja pätkistä ladattiin ajovideot päivittäin Youtubeen. Eilisen etapin klipistä kannattaa katsoa erityisesti Alpe d'Huez -osuus (2:00 alkaen).Starring: Lotta Lepistö


Tänään nähdään Pariisissa myös naisten maantiepyöräilyn parhaimmisto. Ennen miesten etappia ajetaan La Course by Tour de France (linkki päivitetty). Siihen ottaa osaa Bigla-tiimin riveissä mm. viime viikolla Thüringenissä etapin voittanut Lotta Lepistö.

Bigla Pro Cycling Team ajaa tänään Lotan puolesta. Jos hän on palautunut kunnolla kovasta Saksan-kisasta, voi tämä vahvassa nousukunnossa oleva suomalaissprintteri kiriä itsensä vaikka kisan voittajaksi.

Eurosport näyttää La Coursen klo 15 alkaen.
Lotta Naisten kv. etappiajoissa Helsingin Baanalla 2013.


Ei kommentteja: