tiistai 2. helmikuuta 2016

Kaksi tulkintaa sykealueista, mutta mihin on piilotettu totuus?

Kun tänään pyörittelin rullilla treenin, jossa oli kolme 12 minuutin tempo-osuutta, tuli poikkeuksellisen tasaista jälkeä sykekäyrään. Siitä olikin helppo huomata, että Strava ja GarminConnect tekevät ihan erilaisia tulkintoja datan pohjalta, vaikka olen asettanut sykealueet niissä samoiksi.

Alla olevassa kuvassa vasemmalla on Garmin Connect, jossa näkyy sekä sykekäyrä että sykealueet. Z2–Z5-vyöhykkeiden keskinäiset suhteet tuntuvat olevan oikein, mutta jostain syystä Z1 on vain 4%, vaikka sillä alueella on menty ainakin ensimmäiset kymmenen minuuttia lämmittelyä. Sitä ei kyllä toisaalta näy edes kokonaisajassa.

Oikealla näkyy Stravan tulkinta sykealueista. Sen mukaan olen ollut 11 % vyöhykkeellä viisi. Tarkoittaisi yhdeksää minuuttia anaerobisella. Z4:lle tarjotaan 17 % eli vain noin 13-14 minuuttia. Kummallisinta kuitenkin on, että alueilla vietetyt ajat näyttävät olevan vain muutamia sekunteja.

Mikä menee pieleen? Stravassa olen vieläpä erikseen merkinnyt harjoituksen "stationary traineriksi".
Ps. Innostuin kokeilemaan nyt Stravassakin tarjolla olevaa Carmichael Training Systemsin treeniohjelmaa. Valitsin aloittelijan sisäpyöräilyohjelman, jonka ensimmäisen treenin tein. Alla kuva ohjelmasta.

Ei kommentteja: