perjantai 4. maaliskuuta 2016

GoExpon fillariosastolla kivasti nähtävää ja runsaasti ostettava


GoExpo-messuilla sydämen vei heti ensimmäisenä vastaan osunut VW Kleinbus. Se kuuluu Juha Kuukasjärvelle, joka on suunnitellut Bike Hotel Conceptin eli hotelli Iso-Syötteen pyöräilijöille räätälöityn palvelun. Fillarit, reitit, huollot, oppaat - kaikki löytyy. Bike Hotel Concept on tapahtumien keskiössä, kun ensi elokuussa ajetaan Syöte MTB.

BKool on harjoitusvastus ja pyöräilysimulaattori, jollainen voisi olla omassakin harjoitteluhuoneessani. Siksi pitikin fillaria kokeilla, kun standin satuin näkemään. Erityisen iso plussa tulee siitä, että BKoolin palvelimelle voi ladata aivan oikeita reittejä. En kuitenkaan ihan vielä tänä vuonna siihen rahojani pane, sillä fillarifoorumin keskustelujen perusteella on vielä aika paljon säätöä ja konffaamista, että homma toimii.

Traineri teki tehtävänsä kyllä eli osoitti, ettei vielä ole reisissä voimaa siihen, mitä pitäisi tehdä kesäkuussa. Ilmoittauduin Pirkan pyöräilyn 217 kilometrin ajoon 34 km/h ryhmässä. Messujen aikaan ilmoittautumalla pääsee kärsimyksestä osalliseksi halvemmalla kuin sen jälkeen eli 40 eurolla.


Paljon oli kauppiaita ja varsinkin tekstiilejä. Mielestäni fillariosastolla oli vilkkaampaa kuin viime vuonna.

Yksi voimistuva trendi on sähköpyörien valtavirtaistuminen. Kaupunkipyörien lisäksi löytyy voimakkailla moottoreilla varustettuja maastureita, vaan sähköavusteisia tavarapyöriä ei myyjillä näyttänyt olevan. 

Messuilla oli näytillä myös hiukan oudompia härveleitä. Esimerkiksi alakuvan Haibike Xduro, jossa on korkeaprofiiliset hiilikuitukiekot, suora tanko ja keskiö kuin mummon Singeristä. Jos tarkoitus on olla urheilupyörä, niin onhan se sääli varata juomapullon ykköspaikka akulle. Mutta kannattaa ostaa nyt: Saksan postimyynnistä vain 7499€.


Ei kommentteja: