tiistai 21. kesäkuuta 2016

Pyöräilykesän päätöstapahtuma on tiensä päässä

2010 ajoin TdH:n Nallen kanssa.
Tour de Helsinki tarjosi syksyn kiintopisteen tuhansille maantiepyöräilijöille kymmenisen vuotta.

Vuonna 2005 ajetusta pyöräilijöiden yhteislenkistä yhdeksi Suomen suurimmista pyörätapahtumista kasvanut kuntoajo ja kilpailu on tiensä päässä, tai ainakin "määrittelemättömän pituisella tauolla" kuten järjestäjien iltapäivällä lähettämässä viestissä luki.

Useimmille meistä TdH tarjosi 140 kilometrin mittaisen kilvoittelun itseä vastaan. Minulle neljän tunnin alitus oli sopiva tavoite. Milloin mistäkin syystä se epäonnistui. Tänä vuonna kolmosella alkavan ajan piti olla itsestäänselvyys. Toisin siis kävi.

Jo vuodesta 2007 saakka moni oli mukana nimenomaan tavoitteenaan voittaa kaikki muut. Menestynein ajaja Tour de Helsingin historiassa on eräs porilainen, joka saavutti kolme voittoa. Hän ajaa tätä nykyä ammattilaisena Cervélo–Bigla-tallissa huomattavasti isompia kisoja.

Moni on nauttinut tästä pyöräilykesän päätöstapahtumasta varsin tyylikkäästi. Nämä muotikuvat ovat vuodelta 2014:Listaus kauden 2016 kuntoajoista löytyy tästä postauksesta. Se on nostettu tuohon oikean reunan sivupalstaan, joka ei kuitenkaan näy mobiiliselaimella.

Ei kommentteja: