tiistai 6. syyskuuta 2016

Tiedä mitä tilaat, älä säädä kuten minä

Cannondale CaadX:n alkuperäisten kiekkojen kestävyys ei ollut hirmuisen häävi. Pinnoja on napsahdellut poikki tasaiseen tahtiin viime syksystä lähtien.

Shoppailin netissä ja päädyin Fulcrum 5 CX -kiekkoihin. Kai joku kryptologi osaa analysoida mistä on kyse, kun koko tuotenimi on Fulcrum Racing 5 LG CX HG 8/9/10/11-speed Wheelset. Halpaa oli Bike-Discountissa, 238 € alle 1700 gramman kiekkoparista!


Kiekot tulivat eilen. Oli kova hinku saada vaihdettua ne alle heti. Tosin ajatukset pyörivät työssä, jota siinä illan mittaan kirjoittelin. Mutta pieni tauko, ei se nyt kauan kestä... niillä sitten kelpaa mennä lauantaina Hel CX:ään ajamaan, kun kiekkojen painosta lähtee 400-500 grammaa. Enpä tule putoamaan porukasta yhtä helposti kuin ennen!

Paketti auki. Itse asiassa kaksikin pakettia, kun samana päivänä sattui tulemaan toinenkin lähetys, Bike-Componentsista. 

Pienen kaaoksen keskellä rupesin irrottamaan vanhoista kiekoista jarrulevyjä. Ja eikun laittamaan uusiin. Koira ja vaimokin tulivat pyörimään. Pentu se saa aina kaikesta tehtyä leikkiä.

Kiekoissa oli keskiösuojina jotain muovisia suojatötteröitä. Ja jotenkin se keskiöiden seutu näyttää ihan omituiselta. Mitä ihmettä, ihan eri näköinen kuin vanhoissa.

Ei komputoidu ollenkaan, varsinkin kun mietin töitä ja keskustelen vaimon kanssa ja rapsuttelen ympäriinsä kiertelevää pentua. Nyt minulta puuttuu jotain osia tai työkaluja.

Tuumasin, että nyt ei ole aikaa ihmetellä, vaan käytän aikani töiden tekoon. Vien sitten huomenissa kaupalliselle pajalle laitettavaksi. 

Tänään sitten kävin Tammiston Velo&Oxygenissä. Yhdellä vilkaisulla tuomio: noita kiekkoja sinä et saa tähän fillariin kiinni.

Voi elämä! Kylläpä tunsinkin itseni tyhmäksi :D Näkeehän sen sokeakin, kun sattuu muljauttamaan silmät kohti kiiltävää kehää: vannejarrukiekot.

Mitäs nyt sitten. Tuumaustauko. Korjatkoon taas kerran pinnan originaalikiekoista, niin minä mietin yön yli.

Menee vähän mainostuksen puolelle, mutta on sen ansainnutkin: V&O:sta soittivat perään ja vinkkasivat, että Hi5Bikesissa olisi NoTubes Iron Cross Compit hyvässä tarjouksessa. Ajatelkaas, kilauttivat ja kertoivat, että naapuriliikkeestä saisin nyt laatukiekot halvalla!

Koska ne olivat silti 200 € kalliimmat kuin Fulcrum 5:t, niin jään odottelemaan vaihtareita Saksasta. 

Ei kommentteja: