sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Jäärata-ajo päättyy aina oikealle polvelle

Pääkallokelejä on ollut viime viikkoina enemmän kuin tarpeeksi.

Kehä 1:n ja Hämeenlinnanväylän risteyksessä koilliskulman pyörätie on laitettu uusiksi. Nyt idästä ja lännestä tullaan Y-risteykseen pientä alamäkeä, joka kääntyy kuin loiva Y:n yläsakara. Risteysalue on kalteva etelään, Y:n jalan suuntaan.

Yritäpä siinä sitten tulla alamäkeen ja kääntää mutkan suuntaisesti ylämäkeen, kun pyörä tahtoo karata kallistuksen suuntaisesti mutkasta ulos. Vaikka sain krossariin mahtumaan Nokian 47 mm leveät W106 nastarenkaat, ei niiden pito riittänyt, kun kohtaa ei perjantaina ollut hiekoitettu.

Continentalin MountainKing 2.4:ssa on todella hyvä pito myös jäällä ollakseen nastaton. Tänään kuitenkin lähti pyörä alta Keskuspuistossa, kun jäisen pinnan päällä oli hienonhieno lumi- tai kuurakerros.

Mikä siinä sitten on, että olen parin viikon aikana kaatunut neljästi ja joka kerta oikealle polvelle? Onko pyöritystekniikkani muuttunut, niin että runttaan oikealla? Tai onko ajoasento virheellinen, tanko tai satula hieman vinossa? Mene tiedä, mutta oikea polvi kyllä loukkaantui siitä, että sitä rusikoitiin jälleen kerran.

Ei kommentteja: