torstai 27. heinäkuuta 2017

Haave: pyörällä maailman laelle

Tehtiin kotona lomamatkasuunnitelmaa Taiwaniin ja Filippiineille lokakuuksi. Matkaa on suunniteltu sillä verukkeella, että lapsi menee opiskelijavaihtoon Taipeihin. Näin olisi yksi kiinnekohta siellä.

Mietin samalla miten pääsisi reissussa pyörän päälle ja missä päin kannattaisi ajaa. Vaikka tämä onkin yhteinen reissu, en oikein malta olla harrastamatta.

Muistin sitten lukeneeni eeppisestä pyöräkisasta, jossa kavutaan 3275 metrin korkeuteen Keski-Taiwanin vuorille. Sehän piti heti googlettaa... ja verkosta hyökyi kyllä sellainen innostava virta, jossa oli luettavaa useammaksi tunniksi!

Taiwan KOM Challenge ajetaan 20. lokakuuta. Meidän oli tarkoitus juuri sinä päivänä lentää Manilaan, mutta nyt taitaa suunnitelma vielä muuttua niin että ehtisin kisaan mukaan – onhan tuo yksi näitä "kerran elämässä"-juttuja. Iso haaste minulle!

Perhosia tai jotain varpusia tuntuu lentelevän vatsassa. Kiehtoo ja pelottaa. Ensin parikymppiä saattoajoa ja sitten 80 kilometriä ylämäkeä. Miten tällainen iso, tasamaahan tottunut äijä pärjää tuolla? Kuinka hitaasti saa ajaa? Löytyykö pyörävuokraamo?

Paljon selvitettävää, eikä kaikesta edes selviä tietokonetta naputtelemalla. On ryhdistäydyttävä ja otettava enempi treenin kannalta tulevat pari kuukautta, jos mielii Taiwanissa päästä laelle saakka.

Kuva Andrew Gershlaken blogista. Hän osallistui vuonna 2011.

Ei kommentteja: