lauantai 7. toukokuuta 2016

Nurmijärvi GP kategoria3:n silmin

Kilpailunjohtaja Tuomas tyylikkäänä kuten aina. Kategoria 2 starttaa.
Aurinko paistoi ja ajo oli siistiä, kun Nurmijärvellä käytiin sekä maasto- että maantiekisaa.

Startti oli Rajamäeltä. Kategoria 3:n kolmellakymmenellä ajajalla oli edessä noin 85 kilometriä. Useimmilla vaikutti olevan enemmän tai vähemmän kisakokemusta pohjalla, vaikka ajoimmekin aloittelijaluokkaa.

Reitin alku oli isollekin miehelle helppo. Hankalampi pätkä oli Moksintie ja Olkkalantie eli toinen toistaan seuraavat ylämäet 30-40 km kohdalla. Parinkymmenen minuutin verran pumppu nakutti keskimäärin 85 %:n HRmax yläpuolella. Sen jälkeen tasaantuivat sekä tie että sykkeet. Loppupuolella Kytäjärven jälkeen Palkkisillantielle käännyttyä piti viimeisessä nousussa hakea paikka etujoukoista, että sai vähän siimaa valua porukassa putoamatta.

Lopulta viime kilometreillä riitti kuitenkin jalkaa ajaa kiinni IK:n pientä irtiottoa ja olla mukana varmistamassa CCH:n hyviä loppuasemia. Niinpä oman seuran Antto Kössö nappasi kärkipaikan pääjoukon tullessa maaliin. Itse olin sen porukan seitsemäs. Kolme karkulaista ratkaisivat mitalit noin minuutin pääjoukon edellä. Irtioton ja siis lähdön ykköseksi kiri Gilber Kask.

Ajo kolmoskategoriassa oli siistiä ja yllättävän tasavauhtista. Valtaosa, noin 20 kuljettajaa tuli pääjoukossa maaliin. Loppukiri olisi ollut vielä totisempi, ellei liikenteenohjaajalle olisi tullut nukahdus. Nyt kääntyessämme loppusuoralle huomasimme edessä yllättäen auton lähes pysähdyksissä. Se sotki kirin useimmilta meiltä. Onneksi kukaan ei kuitenkaan törmännyt.

Kategoria 3:n meno oli reippaan kuntoajon ja esimerkiksi Bianchi-cupista tutun kilpailumeininkin välimuoto. Välillä oli irtiottoja ja totista rypistystä, kun taas toisinaan tyydyttiin lenkkivauhtiin vetohalukkaiden puuttuessa.

Keskinopeus oli 37 km/h. Kategoria 2 ajoi 39,5 km/h ja tempoilevaa tahtia. Lisäksi heillä oli 126 km, joten selvä ero kategorioilla on. Yhden kokeilun perusteella sarjauudistus on oikein toimiva ratkaisu.


Ei kommentteja: